Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Malen duplázott, a Dortmund simán legyőzte a Frankfurtot! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 29. fordulójának szombati játéknapját a Borussia Dortmund és az Eintracht Frankfurt összecsapása zárta.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

A Bayern vereségével hatalmas lehetőséghez jutott a Borussia Dortmund, hiszen a sárga-feketék egy győzelemmel átvehették volna a vezetést a tabellán 5 fordulóval a bajnokság zárása előtt. Ehhez a mai nap az igen gyenge formában lévő Frankfurt ellen kellett hazai pályán begyűjteni a 3 pontot. A mérkőzés első 15 percére leginkább a tapogatózó játék volt a jellemző, a játékrész közepe viszont rendkívül jól alakult a Dortmund szempontjából. A 19. percben ugyanis megszerezték a vezetést a hazaiak, miután Brandt passzával Bellingham fordult be a tizenhatoson belül, majd szép lapos lövése a hosszú alsóban kötött ki, 1-0! 5 minutummal később már a második gólt ünnepelhette a Signal Iduna Park közönsége: ekkor Kobel kirúgása után Haller és Adeyemi is megnyerte a maga fejpárbaját, ami után Malen elé került a labda, ő pedig mattolni tudta Trappot, 2-0! A 31. percben nagyon közel járt ahhoz a Dortmund, hogy megszerezze a harmadik gólját is, de Adeyemi ziccerét nagy bravúrral védeni tudta Trapp. A félidő utolsó szakaszában már elkezdett életjeleket produkálni a Frankfurt támadósora is: a 34. minutumban Kobelnek kellett nagyot nyújtóznia Buta fejesénél, majd nem sokkal később Götze kísérlete kerülte el centikkel a kaput. A kimaradt lehetőségek viszont megbosszulták magukat, a 42. percben ugyanis Hummels vette be fejjel a kaput Guerreiro beadása után, 3-0!

A második játékrész első komoly lehetősége is a hazaiak előtt adódott, Bellingham cselezte magát ziccerbe a tizenhatoson belül, lövését viszont nagy bravúrral lábbal védeni tudta Trapp. A folytatásban is a Dortmund akarata érvényesült, a Frankfurt teljesen hitehagyottá vált a támadások terén. A félidő közepén aztán még tovább tudta növelni az előnyét a Borussia: Adeyemi egyéni akciója után Malent hozta nagyon jó helyzetbe, aki védhetetlenül kilőtte az alsó sarkot, 4-0! A folytatásban már egyik csapat sem törekedett igazán a további gólok szerzésére, így összességében a Dortmund rendkívül magabiztos győzelmet aratott és átvette a vezetést a tabellán a Bayern Münchentől.

Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 4-0 (3-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park Vezette: D. Aytekin
Gólszerzők:
Bellingham (19.), Malen (24., 66.), Hummels (42.) ill.-
Sárga lapok: Bellingham (54.), Adeyemi (82.) ill. Lenz (13.), Kolo Muani (24.), Rode (49.)
Kiállítás:ill. –

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Schlotterbeck (Süle 25.), Hummels, Guerreiro (Wolf 70.)– Can, Malen, Bellingham (Özcan 77.), Brandt (Reus 70.), Adeyemi – Haller (Moukoko 77.) Vezetőedző: Edin Terzic

Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hasebe (Gebuhr 71.), Lenz – Buta, Rode (Borré 52.), Sow, Knauff (Kamada 46.) – Dina Ebimbe (Alidou 84.), Götze – Kolo Muani (Aaronson 70.) Vezetőedző: Oliver Glasner

A mérkőzés összefoglalója:

A 29. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Augsburg – VfB Stuttgart 1-1

Szombat:
Hertha Berlin – Werder Bremen 2-4
Hoffenheim – Köln 1-3
Mainz – Bayern München 3-1
VfL Bochum – Wolfsburg 1-5
Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 4-0

Vasárnap:
15:30 Freiburg – Schalke (Tv: Aréna 4)
17:30 Bayer Leverkusen – RB Leipzig (Tv: Aréna 4)
19:30 B. Mönchengladbach – Union Berlin (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása: