Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Inter középpályás érkezhet Párizsba!

Bár a francia bajnok, és listavezető Paris Saint-Germain viszonylag magabiztosan vezeti az elmúlt években felépített szupercsapatával, a Ligue 1 mezőnyét, azonban a további fejlődéshez szükségük lenne még néhány bevethető sztárjátékos megszerzésére.

A PSG-nél nem csak a hazai porondon való trófeahalmozás van tervben, hanem a nemzetközi vizek meghódítása is a cél. Az elmúlt hetekben felsővezetőtől kezdve a vezetőedzőn át minden párizsi csillag megerősítette, hogy a hazai triplázáson kívül, a Bajnokok Ligája megnyerése a cél, akár már a most futó szezonban is.

Az utóbbi időszakban Laurent Blanc első számú kívánságává nőtte ki magát Yohann Cabaye, a Newcastle United középpályása. Azonban a hírek szerint sem Párizsba, sem máshová nem engedik el a „Szarkák” a csapatuk eszét, és talán legfontosabb láncszemét, főleg egy ilyne feszült, és szoros Premier League idényben, amikor aztán minden fontos játékos, minden pályán töltött perce, ha nem is aranyat, de hatalmas sikert érhet.

A PSG pedig a jelek szerint már le is mondott Cabaye-ról, és új személyt vett a célkeresztjébe, Fredy Guarín személyében. A kolumbiai középpályás nagyjából ugyanazt azt szerepet tölti be az olasz Internazionaléban, mint ami a francia játékostól várható lett volna.

www.datasport.it

Guarínt jelenleg egy meglehetősen hosszú távú kontraktus, egészen pontosan 2016 nyaráig köti Milánóba. A közelmúltban José Mourinho, és a Chelsea már kosarat kapott a kolumbiai megszerzésének ügyében, pedig a londoniak már a kapcsolatot is felvették az Interrel. Ám a hírek szerint a nyáron nagy erősítéseket tervező, tőkeinjekciózott olaszok msot már nem szívesen válnak meg sztárjaiktól, hogy minél hamarabb megszoríthassák a legyőzhetetlennek tűnő Juventus-t.

A 27 esztendős, 47-szeres válogatott Guarín korábban már szerepelt a Ligue 1-ben, még a Saint-Étienne színeiben 2006 és 2008 között. Becsült piaci értéke azóta pedig már megsokszorozódott, körülbelül 18 millió euró.

Balogh József