Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: Lukaku mégis játszhat a Juventus elleni visszavágón

A Juventus szektorbezárásos büntetésének eltörlése után az olasz labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy az Inter csatárának eltiltását is hatályon kívül helyezte…

(Photo by Isabella Bonotto/Anadolu Agency via Getty Images)

Az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Gabriele Gravina rendkívüli és kivételes döntést hozva eltörölte Romelu Lukaku piros lapját, amelyet az Olasz Kupa elődöntő jének elsőmérkőzésén kapott a Juventus ellen.

Mint ismeretes, a meccs hosszabbításában büntetőt rúgó Lukakut a tizenegyes elvégzése előtt hosszasan rasszista jelzőkkel illették a lelátóról. A belga csatár értékesítette a büntetőt, majd az őt huhogó szurkolóknak üzenve az ujját a szája elé téve csitította az ellenfél drukkereit. A játékvezető provákációnak ítélte az esetet és második sárga lapjával kiállította az erőcsatárt, tettéért eredetileg egymeccses eltiltást kapott.

A rasszizmus elleni küzdelem elve alapját képezi a sport rendszerének” – állt a szövetség közleményében.

“Úgy hiszem, az elnök úr közbelépésével sikerült igazságot szolgáltatni. Ez a döntés jelzés volt az egész sportvilágnak – megmutattuk, hogy megvan az akarat a rasszizmus elleni harcra” – tette hozzá Lukaku.

A párharc visszavágóját szerda este rendezik meg a San Siróban, az első mérkőzés 1-1-es döntetlenre végződött.