Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a PSV legyőzte az Ajaxot és üldözi az éllovast – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) 30. fordulójának rangadóján a listavezető Feyenoordot fej-fej mellett üldöző PSV Eindhoven és AFC Ajax mérte össze tudását egymással vasárnap délután…

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

A PSV Eindhoven a végeredményt illetően a vártnál simábban, 3-0-ra diadalmaskodott az AFC Ajax ellen a Philips Stadionban. Noha az aszterdamiak kezdeményezően léptek fel, az első komolyabb lehetőségek a hazai gárda előtt adódtak, amely az első negyedóra végéhez közeledve a vezetést is magához ragadta. A 13. minutumban J. Bakayoko cselezgetett a jobb oldalon, tökéletes bejátszásából pedig Luuk de Jong védhetetlenül fejelt az ötösről a léc alá. A hátrányba kerülés után az Ajax igyekezett fokozni a tempót, de Tadicsék képtelenek voltak minőségi helyzeteket kidolgozni. Ehelyett a PSV többször is veszélyeztetett és Rulli védései kellettek hozzá, hogy az első játékrész végén 1-0 maradjon az eredmény. A szünet után néhány perccel Rulli szabálytalansága után büntetőhöz jutott a PSV, melyet Xavi Simons értékesítve duplázta meg a hazaiak előnyét. Kétgólos hátrányban mindent egy lapra tett fel az Ajax, kisvártatva azonban Taylor lövése csak a kapufát találta el. Hiába igyekezett becsülettel a felzárkózásért, semmi nem akart összejönni az Ajaxnak, a PSV viszont bő tíz perccel a vége előtt Luuk de Jong újabb találatával minden kérdést eldöntött.

A magabiztos győzelem jóvoltából a PSV öt pontra felzárkózott a második helyen az éllovas Feyenoordra, amely még nem játszotta le a mérkőzését az aktuális fordulóban.

PSV Eindhoven – AFC Ajax 3-0 (1-0)
Gólszerzők: L. de Jong (13., 78.), Xavi Simons (54. – büntetőből), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN…

A bajnokság aktuális állása