Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elveszítette utolsó felkészülési meccsét a Szalait nélkülöző Schalke

A vasárnap délutáni tesztmérkőzések közül a legnagyobb – kellemetlen – meglepetést a gelsenkircheniek szolgáltatták, ugyanis a negyedosztályú Oberhausennel sem bírtak…

Schalke elleni győzelemnek örülhettek az oberhauseni drukkerek – reviersport.de

Kétségtelen, hogy nem a legerősebb összeállításban léptek pályára a „királykékek” – többek között Kevin-Prince Boateng, Jefferson Farfán és a már említett Szalai Ádám is pihenőt kapott -, ám ennek ellenére arcpirítónak tűnik az Oberhausen elleni vereségük. A hazaiak azonban a kevés helyzetük közül egyet kihasználtak – David Jansen mintegy tizennyolc méterre a kaputól levette a labdát, s lapos lövését nem érhette el Timo Hildebrand.

Ami nem sikerült a Ruhr-vidékieknek, az összejött a Mainznak: igaz, hazai pályán és harmadosztályú rivális ellen, de imponáló fölénnyel, 3-0-s arányban legyőzte a Saarbrücken gárdáját. A házigazdánál bemutatkozhatott a friss szerzemény Ja-Cheol Koo.

A Hoffenheim és az Eintracht Frankfurt is nemzetközi mérkőzést játszott – előbbi a török Kasimpasa, utóbbi pedig a lengyel Wisla Krakkó együttesét győzte le viszonylag könnyedén.

Felkészülési mérkőzések:

Oberhausen – Schalke: 1-0 (0-0). Gólszerző: Jansen (50.).
Mainz – Saarbrücken: 3-0 (2-0). Gólszerzők: Malli (6.), Müller (23.), Okazaki (64.).
Hoffenheim – Kasimpasa: 4-1 (3-1). Gólszerzők: Schipplock (4., 30.), Firmino (5.), Polanski (46.), ill. Scarione (43.).
Eintracht Frankfurt – Wisla Krakkó: 2-0 (2-0). Gólszerző: Meier (15., 34. – 11-es).

Szerző: Budai Levente