Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák válogatott csatárt igazolna a Freiburg

A laola1.at osztrák hírportál információi szerint könnyen lehet, hogy akár már a téli átigazolási szezonban átteszi székhelyét az SV Grödig középcsatára, Philipp Zulechner.

Philipp Zulechner – weltfussball.de

A 23 esztendős támadó jó formáját mutatja, hogy ebben az idényben huszonkét tétmeccsen kapott bizalmat, s ezeken az összecsapásokon nem kevesebb, mint tizenöt gólig jutott, ráadásul két gólpasszt is kiosztott. Természetesen remeklése feltűnt Marcel Koller szövetségi kapitánynak is, s ennek köszönhetően novemberben, az Amerikai Egyesült Államok elleni felkészülési mérkőzésen bemutatkozhatott a nemzeti csapatban.

Komoly kérdés, hogyan alakul a pályafutása a bécsi születésű futballistának, hiszen 2014 nyarán ugyan lejár a jelenlegi kontraktusa, kölcsönös elégedettség esetén az további egy esztendővel meghosszabbítható. Az utóbbi időben azonban – érthető módon – rendkívül nagy érdeklődésre tett szert Zulechner: a kiesés elől menekülő Freiburg mellett többek között a Salzburggal, az Austria Wiennel, a Nürnberggel, a Hoffenheimmel, a Bolognával és a Hellas Veronával is összeboronálták.

A transfermarkt.de értesülései szerint a játékos megszerzésére jelenleg a legjobb esélye a Freburgnak van, s a féltávnál osztályozós helyen álló, Christian Streich vezette alakulatnál fontos szerep hárulhatna a gólvágóra.

Szerző: Budai Levente