Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nem élt a nagy eséllyel az Atlético; döntetlen a Sevilla ellen! – Videó

Az Atlético Madrid csupán 1:1-es döntetlent játszott hazai pályán a Sevillával; így a matracosok nem tudták átvenni a vezetést a bajnoki tabella élén a szintén betliző Barcelonától.

David Villa és Diego Costa csalódottsága érthető, nagy esélyt szalasztott el az Atlético (irishmirror.ie)

Nagy elánnal vetette magát a küzdelembe az Atlético Madrid a Sevilla ellen a Vicente Calderónban. Diego Simeone csapata a szokásos megalkuvást nem tűrő játékával esett neki a Sevillának.

A vendégek jóformán teljesen visszaszorultak saját térfelükre a találkozó elején. Az Atlético rohamai végül ahogy azt várni lehetett, góllá érettek. A 18. percben egy jobboldali szögletet követően David Villa Beto kapus hibáját kihasználva megszerezte a vezetést csapatának. A Barcától érkezett csatár 9. bajnoki találatával a 6 mérkőzéses óta tartó gólcsendjét szakított meg.

A vezetés tudatában ha bár nem is teljesen igaz az a kijelentés, hogy visszavett teljesen az Atlético, újabb gólt azonban a helyzetek ellenére nem sikerült szereznie a madridiaknak. Ahogy az a futballban pedig lenni szokott, a semmiből egyenlített a Sevilla. Az európai topklubok által csábítgatott horvát Ivan Rakitic büntetőből egalizált.

Ezután újra nagyobb fokozatra kapcsolt a Simeone-legényésg, azonban az igazi átütőerő mintha hiányzott volna a matracosok támadásaiból. Az Atleti próbálkozott becsülettel, ám tovább találatot már nem szerzett a csapat.

A döntetlennel így nagy sanszot szalasztott el az Atlético Madrid, hiszen átvehette volna a vezetést a bajnokságban. Így “csupán” pontegyenlőséggel követi rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a Barcelonát.

A találkozó góljai:

Atlético Madrid – Sevilla 1:1
Gólszerző:
David Villa 18., ill. Rakitic 72. -büntetőből

Nagy Ákos