Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Közel-Keletre igazolhat a Spurs kapusa is – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint a Tottenham Hotspur kapusa, Hugo Lloris is Szaúd-Arábiában köthet ki.

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Az angol The Athletic értesülései szerint Hugo Lloris mérlegeli annak a lehetőségét, hogy elhagyja a Tottenham Hotspurt, miután nagyösszegű ajánlatot kapott egy meg nem nevezett szaúd-arábiai klubtól. Úgy tudni, hogy az ajánlat értelmében a francia kapus több mint háromszorosára emelné heti 100 ezer fontos fizetését.

Llorisnak még egy év van hátra a szerződéséből, és az angol klubnál eltöltött 11 éve után nem is sietetti a távozást. A Tottenham a nyáron szeretne új hálóőrt szerződtetni, de még ha ez sikerül is, Llorist szeretnék maradásra bírni, mivel tapasztalatával és képességeivel továbbra is segítheti a csapatot.

A 36 éves Lloris azonban nem szeretne második számú kapus lenni, és amennyire boldog a Tottenhamnél, annyira nyitott az új kihívásra is. A Spurs mögött igen nehéz négy év van Mauricio Pochettino távozása óta, de az elmúlt néhány hónap Lloris számára személyesen is viharos volt. Ez idő alatt a francia válogatott csapatkapitányaként vereséget szenvedett a világbajnokság döntőjében, majd 145 válogatottsági rekord után visszavonult a nemzetközi szerepléstől, a múlt hónapban pedig a Newcastle ellen szenvedett combsérülést.

A Spurs a maga részéről reméli, hogy nyáron egy fiatalabb, labdabiztosabb kapust szerezhet. A Brentford játékosa, David Raya is a célpontjaik között van, míg a Leeds hálóőre, Illan Meslier az, akit már korábban is kinéztek maguknak, bár a jelenlegi, igen nehéz szezonja miatt kevésbé valószínű, hogy csapatot váltana.

Lloris állítólag jó hangulatban van a közelmúltbeli kudarcai ellenére, de most nagy döntés előtt áll, ráadásul más ajánlatokat is fontolóra kell vennie. Ha Londont Szaúd-Arábiára cserélné, Lloris csatlakozna Cristiano Ronaldóhoz és esetleg Lionel Messihez, akiről az elmúlt napokban egyre több hír jelent meg, miszerint nyáron Szaúd-Arábiába igazol.