Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért Huszti, és Dzsudzsák korábbi csapattársa

Bő tízesztendőnyi európai légióskodás után hazatér nevelőegyesületéhez Danko Lazovic. A szerb támadó szentpétervári mellőzöttsége után lépett le a Zenittől, ahonnan egészen a Partizna Belgrádig menekült.

www.zimbio.com

A PSV Eindhovennél Dzsudzsák Balázs, majd Zenitnél Huszti Szabolcs csapattársa volt, a korábbi szerb válogatott Lazovic. Sőt, előbbivel kifejezetten baráti viszonyt ápolt, és a magyar válogatott heteséhez hasonlóan, a most már 30 esztendős játékos is az orosz bajnokságba szerződött. Ám, míg honfitársunk az akkoriban még feltörekvőben lévő Anzsi Mahacskalához igazolt, addig Lazovic azonnali sikerre vágyott, és a Zenit Szenpétervár kötelékéhez csatlakozott.

Igaz, a szerb támadó végül „csak” egy bajnoki címet tudott nyerni a kékekkel, Premjer Ligás karrierje még így is sikeresnek mondható. Igaz, az utolsó évben, években egyre kevesebb lehetőséget kapott, az olyan nagynevű sztárok érkezése miatt, mint a méreg drága brazil, Hulk. Sőt, a most futó idényben Luciano Spalletti vezetőedző már egyáltalán nem számolt Lazovic-csal, ám cserébe a Zenit a napokbna szabadon el is engedte, bármiféle ellendíj nélkül, a Balkán legsikeresebb csapatához, a Partizanhoz.

A belgrádi rekordbajnok jelenleg egypontos előnnyel vezeti a szerb bajnokságot, az örök rivális Crvena Zvezda előtt, így az előny megtartásához, vagy növeléséhez nagyon jól jöhet a rutinos Lazovic.

A napokban egy másik korábbi Dzsudzsák-kolléga, Ola Toivonen is klubot váltott. Részletek ITT.

Balogh József