Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Utánpótlás-válogatottak: Több korosztály edzőjét is leváltják

Nagy lépésre szánta el magát az MLSZ. Az utánpótlás eredménytelenségére hivatkozva több korosztályban is változik a szakmai stáb. Az U17, U16 és az U15-ös korosztálynál már megtörtént a menesztés.

Később derül ki, kik lesznek az új edzők az U15-U16-U17-es korosztályoknál. – mlsz.hu

Az MLSZ példátlannak mondható „tisztogatást” indított a válogatottaknál. Főképp az utánpótlás vonalon tapasztalható nagy menesztési láz. Kedden délelőtt több edzőt is behívtak a szövetségbe, és közülük hárman biztosan nem folytatják a munkát. Tuboly Frigyesnek (U17), Szepessy Lászlónak (U16) és Korolovszky Gábornak (U15) megköszönték eddigi munkáját. Az összes korosztályos válogatottnál dolgozó edző szerződése határozatlan idejű volt, így nem volt különösebb akadálya a menesztésüknek.

Az MLSZ indoklása szerint azért következett be ez a váltás, mert 2010 óta nem tapasztalható előrelépés az U-válogatottaknál. Ugyanakkor az U19-es és az U18-as csapatnál mind Mészöly Géza, mind Pisont István maradhat a posztján. Veszélyben van ellenben az U21-es kapitány, Róth Antal és az MLSZ sportigazgató Nyilasi Tibor állása is.

A nőknél Vágó Attila végül maga mondott le, helyére több jelölt neve is felmerült. Legesélyesebb utódként a Viktória Szombathely edzőjét, Markó Edinát tartják számon, de a héten kiderül, végül ki követi Vágó Attilát.

Gavalovits Sándor