Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibrahimovic elhagyja az AC Milant – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint az AC Milan úgy döntött, hogy nem ajánl új szerződést veterán támadójának, így az idény végeztével elköszön a csapattól…

(Photo by Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio értesülései szerint az AC Milan vezetősége nem fogja megújítani Zlatan Ibrahimovic lejáró szerződését, ezért a szezon utolsó mérkőzésén, a Hellas Verona elleni vasárnapi összecsapáson ünnepélyes keretek közt elbúcsúztatják a veterán csatárt.

A 41 éves támadó bár korábban rendre hasznos tagja tudott lenni a csapatnak, az idei szezonban szinte alig tudott pályára lépni, és a tavaszi válogatott szünet alatt a nemzeti csapatban ismét megsérült, azóta egyáltalán nem játszott és holnap sem lesz bevethető.

Mint ismeretes, Ibra a 2021-2022-es idényben 23 mérkőzés alatt nyolc találatig jutott, azonban sérülése miatt csak korlátozottan tudott csapata rendelkezésére állni. Tavaly nyáron térdműtéten esett át, melynek következtében az aktuális idényben csak február végén debütálhatott, azóta is csak egyszer lépett pályára kezdőként, jobbára a kispadról vetették be, összesen négy meccsen jutott szóhoz.

Ugyanakkor Ibrahimovic pályafutása még korántsem ért véget, az olasz sajtó úgy tudja, hogy a Monza készül szerződést ajánlani neki a következő idényre.