Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: megegyezett új klubjával Youri Tielemans! – Hivatalos

Eldőlt, hogy a Leicester Citytől távozó Youri Tielemans maradni fog a következő években is az angol élvonalban (Premier League), a belga középpályás ugyanis megegyezett új csapatával, az Aston Villával.

(Photo by Ross Kinnaird/Getty Images)

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Youri Tielemans 6 másik labdarúgóval együtt távozni fog a másodosztályba kieső Leicester Citytől. A “Rókák” egyik kulcsjátékosának számító Tielemans ugyanis nem hosszabbította meg a hónap végén lejáró kontraktusát a csapattal, így szabadügynökként fog távozni. Közben viszont már az is eldőlt, hogy a belga játékos hol fogja folytatni a pályafutását, az Aston Villa ugyanis nemrég bejelentette, hogy szerződtették a 26 éves futballistát, aki a hírek szerint 4 éves szerződést írt alá új állomáshelyén. Korábban több topcsapattal is hírbe hozták a középpályást, többek között az Arsenal, a Liverpool és a Tottenham nevét emlegették vele kapcsolatban, de Tielemans végül a birminghami alakulat ajánlatát fogadta el.

Youri Tielemans 2019 januárja óta erősítette a Leicester City csapatát. A klub színeiben 195 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 28 gólig és 26 gólpasszig jutott. Legnagyobb sikere a csapattal a 2021-ben megnyert FA-kupa, amelyet az ő góljának köszönhetően hódított el a Leicester City.