Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Franciaországból igazolt középpályást az AS Roma! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma együttese hivatalos oldalán bejelenette, hogy szerződtették a Lyontól szabadügynökként távozó Houssem Aouart.

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Hosszú ideje szóltak arról a hírek, hogy az AS Roma együttese szeretné megszerezni a Lyon középpályását, Houssem Aouart. Ez végül a mai nap folyamán meg is valósult, a “Farkasok” ugyanis hivatalos oldalaikon bejelentették, hogy az algériai középpályás aláírt a csapathoz. A 24 éves futballistát ingyen szerezte meg a fővárosi alakulat, miután Aouarnak a hónap végén lejár a szerződése a Lyonnál. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta az új szerzemény:

Nagyon boldog vagyok, hogy az AS Romához szerződtem. Ez egy élcsapat, amely elképesztő múlttal rendelkezik. Úgy vélem, hogy a legjobb döntést hoztam meg, mivel tetszik a klub projektje, minőségi játékosok vannak a keretben és egy elképesztő szurkolótábora is van a csapatnak. Alig várom, hogy elkezdjük a közös kalandot!

Houssem Aouar 2017 nyarán került fel a Lyon felnőttei közé. A klub színeiben összesen 233 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 41 gólt és 36 gólpasszt jegyzett. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.