Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt az AC Milan egykori legendás tulajdonosa

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint a hétfői napon elhunyt az elmúlt hónapokban kórházban kezelt egykori miniszterelnök és klubtulajdonos…

(Photo by Piero Cruciatti/Anadolu Agency via Getty Images)

Az olasz sajtó beszámolói szerint a hétfői napon a milánói San Raffaele kórházban 86 éves korában elhunyt Silvio Berlusconi, az AC Milan egykori, a Monza jelenlegi tulajdonosa.

Berlusconi a legnagyobb olasz kereskedelmi tv-hálózat kiépítéséből gazdagodott meg, majd az AC Milan tulajdonosa lett, amelyet Európa legjobb labdarúgócsapatai közé emelt, mielőtt 1994-ben politizálni kezdett volna. Három alkalommal volt Olaszország miniszterelnöke (1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig, majd 2008-tól 2011-ig), 1986-tól 2011-ig az AC Milan elnöke volt, amely alatt egy korszakos sikercsapatot teremtett. Milánói regnálása alatt 8 bajnoki címet, 5 BEK/BL-t, 1 Olasz Kupát, 7 Olasz Szuperkupát 5 Európai Szuperkupát, 2 Interkontinentális Kupát és 1 klubvilágbajnoki címet nyert a klub.

2018-ban jobbkezével, Adriano Gallianival együtt átvették az akkor harmadosztályú Monza irányítását, melyet a Serie A-ba vezettek és a klub az első élvonalbel idényét töltötte a 2022-2023-as szezonban.

Mint ismeretes, Berlusconi 2016-ban szívműtéten esett át, korábban pedig prosztatarákja is volt, és a koronavírus-járvány első időszakában is kórházba került. Legutóbb, április elején légzési nehézségekkel szállították őt a kórház intenzív osztályára, azóta kevés új információ látott napvilágot az állapotáról.

Nyugodjon békében.