Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: De Bruyne kihagyja a belga válogatott soron következő selejtezőit sérülése miatt

Két játékost hívtak be a sérült Kevin De Bruyne helyére az osztrákok és észtek elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő belga válogatott keretébe.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Kevin De Bruyne visszalépett a belga válogatott soron következő mérkőzéseitől, miután a szombati, Inter elleni Bajnokok Ligája-döntőn sérülést szenvedett.

A 31 éves De Bruynét a City 1-0-s győzelmének első félidejében kellett lecserélni combhajlító probléma miatt. A mérkőzés után a belga játékos a BT Sportnak nyilatkozott:

“Nehéz két hónap van mögöttem. Sok problémám van a combhajlítómmal, és most elszakadt. Ez van. Mindent megtettem azért, hogy rendben legyen. Igazán kár, mert az első fél órában nagyon jól éreztem magam, és azt hittem, hogy jól megy a játék. De a csapat jó volt, és nyertünk is, szóval ennyi.”

A támadó középpályás így most nem állhat a belga válogatott rendelkezésére a június 17-én Ausztria, illetve június 20-án Észtország ellen esedékes Eb-selejtezőkön.

A belga válogatott szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco De Bruyne helyett az AC Milan játékosát, Aster Vranckxot és a PSV Eindhoven középpályását, Johan Bakayokót hívta be a keretbe. Szintén sérülés miatt nem került be a válogatottba az Evertonból Amadou Onana és az Arsenalból Leandro Trossard.

A belga válogatott kerete:

Kapusok: Arnaud Bodart (Standard Liege), Thibaut Courtois (Real Madrid), Thomas Kaminski (Blackburn Rovers), Matz Sels (Racing Strasbourg)
Védők: Ameen Al-Dakhil (Burnley), Sebastiaan Bornauw (VfL Wolfsburg), Timothy Castagne (Leicester City), Wout Faes (Leicester City), Arthur Theate (Stade Rennes), Jan Vertonghen (Anderlecht)
Középpályások: Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Olivier Deman (Cercle Brugge), Leander Dendoncker (Aston Villa), Orel Mangala (Nottingham Forest), Alexis Saelemaekers (AC Milan), Youri Tielemans (Leicester City), Mike Tresor (Racing Genk), Hans Vanaken (Club Brugge), Aster Vranckx (AC Milan)
Támadók: Michy Batshuayi (Fenerbahce), Jeremy Doku (Stade Rennes), Romelu Lukaku (Inter Milan), Dodi Lukebakio (Hertha Berlin), Lois Openda (Racing Lens).