Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Fenerbahce gólfelelőse visszatérhet Dél-Amerikába – sajtóhír

Jorge Jesus vezetőedző távozása után újabb kulcsszereplő hagyhatja el a friss Török Kupa-győztes Fenerbahcét…

(Photo by Seskim Photo/MB Media/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a brazil Internacional vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat a török Fenerbahcétól távozni készülő ecuadori támadó, Enner Valencia szerződtetése ügyében.

A 33 esztendős csatár az elmúlt három szezon alatt minden sorozatot figyelembe véve 116 mérkőzésen 59 alkalommal volt eredményes az isztambuli egylet színeiben. A 2022-2023-as török bajnoki idénynek 31 meccsen szerzett 29 találattal lett a gólkirálya. Valencia azt megelőzően Angliában a West Ham United és az Everton együttesében próbált szerencsét, valamint játszott Mexikóban a Pachuca és a Tigres UANL csapatainál, hazájában pedig a guayaquili Emelec nevelése volt.

A rutinos támadó hazája válogatottjában 2012 óta 77 találkozón 38 gólt szerzett, beleértve azt a négy találatot, amelyet a 2022-es világbajnokság csoportkörében szerzett Ecuador színeiben.

Valencia szerződése a hónap végén lejár a Fenernél, így szabadon igazolhatóként távozhat új csapathoz, és a jelek szerint nyitott arra, hogy Brazíliában folytassa pályafutását.