Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 2: a Bölöni László által irányított Metz jutott fel a francia élvonalba

Az FC Metz jutott fel a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságba (Ligue 1), miután bajnoki ellenfele, a Bordeaux elvesztette utolsó mérkőzését, amit szurkolói rendbontás miatt félbe kellett szakítani.

 (Photo by Romain Perrocheau/Getty Images)

Eldőlt, hogy a Bordeaux a következő szezonban továbbra is a Ligue 2-ben fog játszani, ami azt is jelenti, hogy a Bölöni László által irányított Metzt jutott fel a francia élvonalba. Hétfőn a másodosztályú labdarúgó-bajnokságokat (Ligue 2) irányító Profi Labdarúgóliga (LFP) fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy a Bordeaux elveszítette a Rodez ellen szurkolói rendbontások miatt félbeszakított mérkőzést.

Mint ismeretes, a Ligue 2 utolsó, 38. fordulójában rendezett Bordeaux–Rodez meccs 20. percében egy hazai szurkoló beszaladt a pályára és megütötte a vendégek gólját szerző Lucas Buadès-t, akit végül a mentősök szállították el, miután agyrázkódást szenvedett, a mérkőzést pedig ennek következtében félbeszakították. A Bourdeaux még megszerezhette volna a második helyet a tabellán, de ezzel az íróasztalnál eldöntött vereséggel biztosan lemarad az első osztályról.

A Bordeaux-nak emellett a következő tétmeccsén le kell zárnia a Matmut Atlantique Stadion déli lelátóját, illetve további tétmeccses lelátóbezárást felfüggesztve szabtak ki a csapatra, míg az új szezont egy pontos levonással fogják megkezdeni.

A Bordeaux közleményben reagált a döntésre, szerinte a döntés túlzó és érthetetlen, így a klub fellebbezést nyújt be az illetékes szerveknél.

A Metz a Ligue 2 bajnoki címét elnyerő La Havre mellett jutott fel a francia élvonalba.