Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az angol másodosztályból igazolt csatárt a Brighton – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton & Hove Albion csapata megerősítette, hogy új középcsatárt igazolt.

 (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

A Brighton hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Watford támadóját, Joao Pedrót. 21 éves brazil csatár ötéves szerződést írt alá a Sirályoknál, azaz 2028-ig, és klubrekordot jelentő 34,2 millió eurót fizettek érte. Eddig Adam Websterért fizették a legtöbbet, pontosan 22,2 millió eurót 2019-ben.

Joao Pedro az előző Championship szezon egyik legjobbja volt: 35 mérkőzésen 11 gólt szerzett.

David Weir, a Brighton technikai igazgatója így nyilatkozott róla:

“Joao már régóta a célpontunk volt, és Európa-szerte is nagy érdeklődés övezte. Ezért nagyon örülünk, hogy a nyári átigazolási idény nyitása előtt sikerült megállapodnunk a klub egyik legfontosabb célpontjával. Joao számára is könnyebb, hogy már most az új szezonra koncentrálhat, a jövője pedig rendeződött. Ő egy ragyogó fiatal tehetség, technikailag nagyon jó, gyors és gólérzékeny. Nagyon jól kiegészíti majd a meglévő csatársorunkat. Könnyen be fog illeszkedni, mivel mind a Premier League-ben, mind a Championshipben is tapasztalattal rendelkezik és több mint 100 mérkőzésen játszott a Watfordban.”

Pedro 2020 januárjában érkezett Európába és a Watfordba a brazil Fluminense csapatától 11,5 millió euró ellenében. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 109 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 24 gólt és 9 gólpasszt jegyzett.