Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Drága volt a fáklya, Szoboszlai megkapta a büntetését – HIVATALOS

Az RB Leipzig 2-0-s győzelmet aratott az Eintracht Frankfurt ellen a német DFB-kupa döntőjében, ezzel a lipcsei csapat megvédte a címét, a magyar válogatott csapatkapitánya azonban vétséget követett el a találkozó után…

(Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) 30 ezer eurós bírságot szabott ki a Német Kupát nyerő RB Leizpig magyar középpályására, Szoboszlai Dominikra, amiért a lefújás után egy égő fáklyát lengetett a pályán.

A magyar válogatott csapatkapitánya az érmek és a kupa átadása után a csapattársaival együtt a szurkolókhoz ment ünnepelni, miközben felgyulladt a kezében tartott fáklya, amely a szabályok értelmében a stadionokban illegális cselekménynek minősül, ezért kapott büntetést.

A lipcsei klub honlapján megjelent közlemény szerint a szövetségtől kapott bírság mellett Szoboszlainak házon belül egy további, meg nem nevezett összegű büntetést is ki kell fizetnie, amit a játékos elfogadott.

A Leipzig igazgatója, Oliver Mintzlaff ugyancsak elítélte Szoboszlai cselekedetét, egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a pirotechnika veszélyes és egyáltalán nincs helye a stadionokban.