Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bombameglepetés: kijelölte új edzőjét a Napoli – HIVATALOS

Luciano Spalletti távozása után az olasz bajnoki címvédő Napoli megnevezte a csapat új vezetőedzőjét…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Az olasz bajnoki címvédő Napoli meglepetésre a legutóbb a szaúdi Al-Nasszrnél dolgozó francia Rudi Garcíát nevezte ki a csapat új vezetőedzőjének.

Az 59 esztendős szakember korábban 2013 és 2016 között az AS Roma trénereként dolgozott már Olaszországban. García irányításával a Giallorossi 118 mérkőzésből 61-et nyert meg 35 döntetlen és 22 vereség mellett, két és fél év alatt, majd éppen mostani elődje, Luciano Spalletti váltotta őt. Ezen kívül jobbára hazájában tevékenykedett.  2016 októberétől 2019 májusáig az Olympique Marseille kispadját foglalta el, melyet a 2017-2018-as kiírásban döntőig vezetett az Európa-ligában. Ezen kívül francia kupagyőztes volt a Lille OSC-nél és BL-elődöntőig kormányozta az Olympique Lyont a 2020-2021-es évadban.

“Micsoda öröm csatlakozni a Napoli projektjéhez. Micsoda öröm visszatérni Olaszországba. Minden eddiginél motiváltabb vagyok, hogy az olasz bajnokot irányíthatom” – fogalmazott García.

Az elmúlt hetekben számtalan név merült fel a Napoli kispadján, az utóbbi napokban leginkább Christophe Galtier és Paulo Sousa kinevezéséről lehetett olvasni, így a közvéleményt alaposan meglepték a déliek a francia mester aláíratásával.