Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: sima győzelmet aratott Guinea ellen Brazília – videóval

A Nemzetek Ligája playoffon és Európa-bajnoki selejtezőkön kívül rendeztek barátságos mérkőzéseket is. Magyar idő szerint szombaton késő este Brazília lépett pályára Guinea ellenében Spanyolországban.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A találkozón a 27. percig szinte semmi nem történt, ám ekkor beindult a gólgyártás. Rodrygo ívelt be a jobb oldalról egy szabadrúgást, amit Marquinhos bólintott kapura, ami megpattant még Casemirón is, de Koné kapus óriási bravúrral hárítani tudott, viszont a kipattanó pont Joelinton előtt kötött ki, és a Newcastle játékosa közelről a kapuba pofozta a labdát (1-0). A 30. percben kettőre növelte előnyét a Brazil válogatott, Richarlison küzdött meg két védővel a jobb oldalon, majd a labda szabadon pattogott, amire Rodrygo csapott le és egészen a kapuig gyalogolt vele, majd éles szögből bevette a kaput (2-0). Guinea még az első félidőben visszajött a meccsbe, Sylla ívelte be a labdát a kapu elé a baloldalról, amire Guirassy érkezett a legjobb ütemben és remekül fejelte le a labdát, így Ederson nem tudott már hárítani (2-1).

A második játékrész szinte azonnal góllal kezdődött, a 48. percben a brazilok végeztek el egy kis szögletet, aminek a végén Paquetá íveltbe be a labdát, ami Éder Militaót találta meg, a Real Madrid védője pedig remekül emelkedett és bólintott a kapuba (3-1). Ezt követően egészen a hajráig kellett várni a következő lehetőségre, és akkor meg is rúgta a negyedik gólját a dél-amerikai válogatott, Vinícius Júnior tudott értékesíteni egy büntetőt (4-1).

Brazília – Guinea 4-1 (2-1)
Helyszín: Estado Cornellá-El Prat (Spanyolország, Barcelona), Vezette: A. Treimanis (lett)
Gólszerzők: Joelinton (27.), Rodrygo (30.), Militao (48.), Vinícius Jr. (87.) ill. Guirassy (36.)