Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Örülni kell az egy pontnak, nem játszottunk jól”

A magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott Montenegró vendégeként a legutóbbi Eb-selejtezőjén…

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi összességében az eredménnyel elégedett volt, a mutatott játékkal viszont már kevésbé:

“Örülnünk kell ennek az egy pontnak, mert nem játszottunk túl jól. Taktikai szempontból majdnem teljesen megvalósítottuk, amit elterveztünk, viszont nagyon sok játékosomnak rossz napja volt. Nem mindenkinek, de soknak. A múltban ezt a meccset elveszítettük volna, most viszont pontot szereztünk, és teljes mértékben versenyben vagyunk továbbra is, ami fontos nekünk.  65 százalékban birtokoltuk a labdát, de csak 10 lövésünk volt, nekik pedig 13. Ez azt jelenti, hogy nem voltunk hatékonyak. Ellenfelünk mélyen védekezett és hosszú labdákkal operált, mi nem tudtunk igazán kapu elé kerülni, többet kellett volna próbálkoznunk távolról.”

“Nem cserélhetjük ki az egész csapatot, nem vagyunk Anglia, se Brazília. Mi a magyar válogatott vagyunk. Jó úton járunk, haladunk, fejlődünk, de nem vagyunk a legmagasabb szinten. Ez most egy rossz nap volt sok játékosnak, de egy pontot szereztünk, örülünk neki” – tette hozzá az olasz szakember a következő, Litvánia elleni mérkőzés kapcsán.

A magyar válogatott kapusa, Dibusz Dénes szerint a csapatnak nem voltak helyzetei és nem is volt több ebben a mérkőzésben:

“Kapusszempontból változékony meccs volt. Az első félidő elején jobban engedtek minket játszani, de megvoltak azok a labdavesztések, amikből tudtak kialakítani lehetőségeket. A második félidőben is megvoltak ezek, de inkább csak egy-két fejes, ami nem talált kaput. Összességében inkább az volt a probléma, hogy nekünk nem voltak helyzeteink. A mérkőzés összességét tekintve, nem volt ebben a meccsben több, de a teljesítmény miatt csalódottak vagyunk. Nem játszottunk kellően gyorsan, nem bontottuk meg az ellenfelünket, nem kerültünk mögéjük. Nem leptek meg minket, fizikális játékot játszottak, sok hosszú labdával, mi pedig az első félidőben kevés második labdát szedtünk össze. A második félidőben jobbak voltunk ebben, de a támadóharmadba alig jutottunk el.”

A magyar válogatott kedd este 20:45-től Litvániát fogadja a Puskás Arénában a győzelem reményében.

A G-csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore