Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérne korábbi csapatához az Eintracht Frankfurt támadója

Az immár hat éve a Bundesligában játszó argentin támadó egykori csapatánál vendégeskedett, ahol optimistán beszélt a visszatéréséről…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Az európai szezon végeztével az Eintracht Frankfurt argentin támadója, Lucas Alario szabadsága alatt meglátogatta egykori csapatát, és elámult a River Plate felújított stadionja láttán:

“Nagyszerű érzés visszatérni, mintha csak hazajönnék. Csodálatos lett az új stadion, teljesen olyan, mint egy európai stadion, mégis megmaradt a maga egyedi atmoszférája.”

A 30 éves csatár 2017-től 2022-ig a Bayer Leverkusen játékosa volt, minden sorozatot figyelembe véve 164 mérkőzésen 58 gólt szerzett a “gyógyszergyáriak” színeiben. Alario az első négy szezonjában átlépte a tízgólos határt, miközben a 2020-2021-es kiírásban összességében 15 találatig jutott. Az utolsó idényben viszont jobbára csak kiegészítő szerepet töltött be a Leverkusen soraiban, 27 bajnokin hat gólt szerzett. Tavaly nyáron került a frankfurtiakhoz, ahol 26 pályára lépés alatt kétszer talált be. Nem meglepő, hogy nem érzi magát a legjobban és visszavágyik egykori sikerei helyszínére.

“Felejthetetlen emlékeket őrzök magamban, és nyitott vagyok, hogy egyszer visszatérjek. Őszintén szólva kevésbé érzem jól magam Németországban” – jelentte ki.

Alario azt megelőzően a santa féi Colón csapatában kezdte pályafutását, később 2015 és 2017 között a River Plate színeiben 82 mérkőzésen 41 gólt szerzett, miközben motorja volt Marcelo Gallardo első, 2015-ös Libertadores-kupa-győztes együttesének.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!