Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern Münchenhez tart az olasz bajnok húzóembere – sajtóhír

Egybehangzó sajtóhírek szerint a Bayern München nagyon közel áll az olasz bajnok Napoli védőjének szerződtetéséhez…

(Photo by Marco Mantovani/Getty Images)

A Football Italia riportja szerint a Bayern München vezetősége közel áll hozzá, hogy szerződtesse a Napolitól a csapat dél-koreai hátvédjé, Kim Min Dzsét, akit az előző szezonban a bajnokcsapatban nyújtott kiváló teljesítménye révén a Serie A legjobb védőjének választottak.

A 26 éves középhátvéd a 2021-2022-es idényben került Európába, amikor Szalai Attila csapattársa volt a török Fenerbahcében és kiváló teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Tavaly nyáron 17 millió euróért cserébe igazolt az olasz csapathoz, amely színeiben 35 bajnokin és 45 tétmérkőzésen szerepelt, és máris megérett az újabb szintlépésre.

A nemzetközi sajtóbeszámolók értelmében Kim 2028-ig szóló szerződést köthet a bajorokkal, éves fizetése pedig nettó 10 millió euró körül lehet. Ugyanakkor arról egyelőre megoszlanak a információk, hogy a Napolinak mennyit fizetnek érte, várhatóan 50 millió euró körüli összeg lehet az átigazolási díj.

Kim 2017 óta 49 alkalommal lépett pályára hazája válogatottjában, ezen mérkőzések alatt hátvéd létére három gólt szerzett.