Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: 50 év után szerepelhet újra a másodosztályban a playoff-győztes

Több mint egy hónap után vasárnap véget ért az olasz harmadosztályú bajnokság (Serie C) szövevényes rájátszása, melynek végén a végső győztes feljutott a Serie B-be…

 

Az olasz harmadosztály (Serie C) rájátszásának küzdelmeit a Lecco nyerte, miután a finálé első mérkőzését idegenben 2-1-re, odahaza vasárnap délután pedig 3-1-re győzte le a Delio Rossi által irányított Foggiát.

A lombardiai “sasok” az 1960-as években három szezont még a Serie A-ban is eltöltöttek, most pedig 50 év szünet után játszhatnak ismét a másodosztályban, ahol eddig 14 szezont töltöttek korábban. A Lecco a playoff menetelése során a bekapcsolódása utáni első párharcban az Ancona ellen az idegenbeli 2-2-es döntetlen alkalmával már 2-0-ra vezetett, az 1-1-re végződő visszavágón a 71. percben szerzett egyenlítő gól jelentette a továbbjutást. Ezt követően a negyeddöntőben az 1-0-ra elveszített Pordenone elleni mérkőzés után házon kívül 3-1-es sikerrel jutott tovább a következő körbe. Itt ugyancsak hazai pályán bukta az odavágót 2-1-re a Cesena ellen, a második meccsen kiharcolt 1-0-s győzelem után azonban tizenegyesrúgásokkal bejutott a playoff-döntőbe.

A harmadosztályból a három csoport győztese automatikusan feljutott, ezek a Catanzaro, a FeralpiSaló és a Reggiana voltak, hozzájuk negyeddiként a Lecco csatlakozott. Eközben a Serie B mezőnyéből automatikusan a Benevento, a SPAL és a Perugia, míg osztályozón a Brescia esett ki.