Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai Ádám bejelentést tett a magyar válogatott sajtótájékoztatóján

A magyar válogatott hétfői sajtótájékoztatján a nemzeti csapat korábbi csapatkapitánya is jelen volt, aki fontos bejelentést tett a jövőjéről…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatottól korábban visszavonuló Szalai Ádám a hétfői napon bejelentette, hogy az elmúlt idény kihagyása után befejezi aktív pályafutását.

A 35 éves támadó hosszas huzavona után januárban bontott szerződést a svájci FC Basellel, mellyel az utolsó hónapokban megromlott a viszonya és a tartalékcsapathoz is száműzték. Pályafutása során 2004-ben igazolt a német VfB Stuttgarthoz, ahonnan három évvel később a Real Madrid Castillához került, melyet három évig erősített, 2010-ben pedig a Mainznak adta kölcsön a csapat, melyet 2013-ig erősített, majd egy évig a Schalke játékosa volt, mielőtt a Hoffenheimhez igazolt volna, melynek öt évig, 2019-ig volt a játékosa, de 2016-ban a Hannoverhez került kölcsönbe.

Szalai a Hoffenheimtől 2019-ben tért vissza korábbi csapatához, a Mainzhoz, ahol újabb három évig játszott, utoljára pedig az FC Basel labdarúgója volt.

“Tizenkétéves Bundesliga-karriert tudhatok magam mögött. Ott lettem profi labdarúgó, s ott is szerettem volna befejezni a pályafutásomat. Volt egy egyéves kitérő, de ettől függetlenül azt tudom mondani, hogy elértem a célom. Négy csapat mezét húzhattam magamra, jelenleg a legeredményesebb magyar labdarúgó vagyok a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában is szerepelhettem” – mondta a búcsúzó játékos.

Szalai a Bundesligában 276 mérkőzésen 54 gólt és 26 előkészítést jegyzett.

“Ez egy átgondolt és megfontolt döntés. Eredetileg tavaly nyárra terveztem ezt, idén nyár lett belőle. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen karriert sikerült összehoznom. Azt a tudást, amit összeszedtem, szeretném itthon is hasznosítani” – indokolta a döntését.

A 35 éves támadó 86 mérkőzés alatt 26 alkalommal volt eredményes a magyar válogatottban.