Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea kapusa is Szaúd-Arábiában folytatja – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Chelsea elvágyódó kapusa immár mindenben megállapodott új csapatával, a szaúdi első osztályba frissen feljutó együttessel…

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Egybehangzó nemzetközi sajtóinformációk szerint megszületett a megegyezés arról, hogy a Chelsea szenegáli kapusa, Édouard Mendy a szaúdi másodosztályú bajnok Al-Ahli színeiben folytatja pályafutását.

A 31 esztendős kapus három évvel ezelőtt igazolt a Chelsea-hez, azt követően, hogy korábban kizárólag Franciaországban védett. Mendy az alacsonyabb osztályú együtteseken kívül a Reims és a Stade Rennes kapuját védte, míg a londoniaknál az elmúlt három szezon alatt 105 tétmérkőzésen húzott kesztyűt, de az utolsó szezonjában elvesztette kezdőhelyét Kepa Arrizabalagával szemben, és úgy tűnik, hogy a továbbiakban sem számították már a szolgálataira.

A londoniaktól külön kontingens indulhat meg a nyáron Szaúd Arábiába, hiszen N’Golo Kanté leigazolását éppen nemrég jelentette be az Al-Ittihad, miközben Kalidou Koulibaly az Al-Hilalhoz, Hakim Ziyech pedig az Al-Nasszrhoz tart. Utóbbi kettő is már mindenben megállapodotott új együttesével.