Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyre közelebb áll a Newcastle az AC Milan középpályásának megszerzéséhez – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United hamarosan szerződtetheti az AC Milan játékosát, Sandro Tonalit. 

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Newcastle United közel áll a megállapodáshoz az AC Milannal arról, hogy leigazolja az olasz válogatott Sandro Tonalit 70 millió euró körüli összegért. Az átigazolás megegyezhet Alexander Isak klubrekordot jelentő megvásárlásával, aki tavaly nyáron érkezett a Real Sociedadtól a klubhoz.

A Newcastle most még ambiciózusabb ajánlatot tett Tonali szerződtetésére az olasz klubnak, miután kedden már 50 millió eurót ajánlottak érte, és a mai napon már előrehaladott állapotba kerültek a személyes tárgyalások.

Tonali, aki a Chelsea érdeklődését is felkeltette, az egyik legfontosabb nyári célpontjaként tűnt fel a Newcastle radarján a transzferidőszak elején, mivel menedzserük, Eddie Howe két középpályást keres a keret megerősítésére. Ennek egyik oka, hogy a klub biztosította a Bajnokok Ligája-indulást a következő szezonban. A Newcastle szélsőt és védőket is keres, de a középpályások az első számú célpontok.

Tonali, aki ebben a hónapban Olaszország csapatkapitánya lesz az U21-es Európa-bajnokságon, 2022-ben segített a Milannak abban, hogy 11 év után először nyerje meg a Scudettót. A 23 éves játékos a Bresciában kezdte pályafutását, mielőtt 2020-ban csatlakozott volna az AC Milanhoz kölcsönben, akik a következő évben végleg meg is vásárolták. Az elmúlt szezonban 48 alkalommal lépett pályára a klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve, miközben a Milan a negyedik helyen végzett az olasz bajnokságban, de 2007 óta először jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.