Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török élcsapathoz távozott az Inter gólfelelőse – HIVATALOS

Az Intertől szerződése lejártával szabadúszóként távozó veterán támadó megtalálta az új csapatát…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Fenerbahce hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy mindenben megállapodott az Intertől távozó Edin Dzekóval, aki már megérkezett a csapathoz, hogy a szükséges orvosi vizsgálatok elvégzése után szerződést kössön az egyesülettel.

A 37 esztendős bosnyák válogatott támadó hazáján kívül Németországban, Angliában és Olaszországban is emlékezetes éveket töltött. Dzeko 2007 és 2011 között a Wolfsburg futballistájaként 142 mérkőzésen 85 gólt szerzett. Ezt követően a Manchester City alkalmazásába került, s négy év alatt két bajnoki címet és egy FA-kupát nyert, miközben 189 találkozón 72 alkalommal volt eredményes az égszínkékek színeiben. 2015-ben kölcsönben, egy évvel később végleg az AS Romához került, melyet egészen 2021-ig hűségesen szolgált. A bosnyák gólgép újabb 119 gólt lőtt 260 mérkőzés lefogása alatt, miközben a 2016-2017-es szezonban 29 találattal a bajnokság gólkirálya lett.

Dzeko legutóbb 2021 nyarán váltott klubot, amikor az Internél kötött ki. A milánóiaknál alapvetően kiegészítő szerepet szántak neki, de többször így is fontos gólokkal vétette észre magát. Összesen 31 gólig jutott az elmúlt két év alatt letudott 101 pályára lépése alkalmával.

A hórihorgas gólfelelős emellett 2007 óta rendszeresen tagja a bosnyák válogatottnak, amely színeiben 129 meccsen 64 találat fűződött a nevéhez.