Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A másodosztályban is maradnak a Honvédnál a veterán légiósok – HIVATALOS

Az NB I-ből kieső Budapest Honvéd a csütörtöki napon fontos híreket közölt a csapat jövőjével kapcsolatban, két tapasztalt légiós ugyanis a másodosztályban is marad az együttesnél…

 

A Budapest Honvéd megerősítette, hogy két veterán légiósa, a kapus Tomás Tujvel és a középhátvéd Ivan Lovric egyaránt szerződést hosszabbított a csapattal.

A 39 éves szlovák-magyar kettős állampolgárságú kapus 2019 óta 84 mérkőzésen védte a kispestiek kapuját. Tujvel 67 első osztályú bajnoki mellett 15 Magyar Kupa-meccsen és két El-selejtezős párharcban 22 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül. A tapasztalt hálóőr korábban hazánkban a Videoton és a Mezőkövesd kapuját védte, de korábban a felvidéki DAC-nál is szerepelt.

“Sok mindent megtapasztalhattam az itt eltöltött szűk négy év alatt, óriási sikereket és leírhatatlanul tragikus pillanatokat is. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy bár megemészteni a kiesést nem lehet, de kötelességünk előre tekinteni és arra koncentrálni, hogy visszajuttassuk a Honvédot oda, ahova való, az első osztályba” – mondta elszántan a klub honlapjának.

Eközben a 37 esztendős Lovric 2011 telén érkezett Kispestre és egy esztendőnyi kecskeméti kitérőt leszámítva több mint egy évtizede erősíti a Honvédot, bajnok és kupagyőztes volt piros-feketében, 270 NB I-es találkozón lépett pályára, melyeken 13 gólt jegyzett. A rutinos horvát bekk ugyancsak a maradás mellett döntött.

“Azon is gondolkoztam a szünet alatt, hogy segíteni akarok a csapatnak, segíteni akarok a fiataloknak, tudok még játszani, motivált vagyok, és vallom, hogy a nehéz helyzetben is ott kell lenni a Honvéd mellett. Szeretnék hozzájárulni a visszajutáshoz. A fentiek tükrében nem volt nehéz a döntés, hogy újabb szezonra maradjak a Honvédnál. Mindegy, hogy öt-tíz percet játszom vagy végig pályán vagyok, csak az számít, hogy segítsek a klubnak. Nem tagadom, sokként éltem meg a kiesést, rendkívül rossz érzés volt a búcsú, sajnos az elmúlt időszak nem alakult jól a számunkra, nehéz hónapok, szezonok vannak mögöttünk és végül nem sikerült megmenekülnünk. Így most ez egy új helyzet, egy új Honvéd, viszont számomra egyértelmű, hogy a Honvéd nem NB II-es csapat, nekünk az első osztályban van a helyünk, amiért keményen kell dolgozunk” – szögezte le a védő a honvedfc.hu-n.

A Honvéd a minap számolt be róla, hogy öt játékos, név szerint Luka Capan, Richie Ennin, Vidar Jónsson, Lukas Klemenz és az Újpestre aláíró Tamás Krisztián elhagyta a klubot.