Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországban találta meg az új kapusát a Tottenham – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóinformációk szerint a Serie A élcsapatai által is kiszemelt hálóőr a Premier League-ben folytatja pályafutását…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio információi szerint miután a felek mindenben megegyeztek egymással, így az Empoli kapusa, Guglielmo Vicario a pénteki napon átesik a szükséges orvosi vizsgálatokon a Tottenhamnél. A londoni klub 20 millió eurót és további bónuszokat fizethet a kapus szolgálataiért.

A 26 esztendős hálóőr szülövárosa csapatában, az Udinesében nevelkedett, majd a profik között a Veneziában debütált, amelynek kapuját a negyedosztálytól a másodosztályig kiegyensúlyozott formában védte 2015 és 2019 között. Vicario ezt követően a Cagliarihoz került, melytől kölcsönben a 2019-2020-as idényben a másodosztályú Perugia, a 2021-2022-es idényben pedig már az Empoli foglalkoztatta első számúként a posztján. A toszkánok tavaly nyáron végleg megszerezték a játékjogát.

Vicario az elmúlt két szezonban a végig magabiztosan, helyenként bravúrokat sem nélkülöző teljesítményével az általános vélekedés szerint a Serie A legjobb kapusai közé emelkedett. A 2022-2023-as szezonban 31, az azt megelőző idényben az összes, 38 bajnokin védett.

Megszerzése iránt az elmúlt hetekben a Juventus és az AC Milan is érdeklődőtt, végül azonban úgy tűnik, hogy Anglia felé veszi az irányt.