Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: “Még Messinek sem lesz könnyű a beilleszkedés!”

A Manchester United és az angol válogatott korábbi klasszisa is üdvözölte Lionel Messi szerződését az Inter Miami együtteséhez, de mint mondta, még Messire is nehéz első hetek várhatnak az észak-amerikai profi labdarúgó-ligában (MLS).

Az MLS-t jól ismerő Wayne Rooney szavaira és tapasztalataira érdemes lehet még annak a Messinek is odafigyelnie, aki új csapatában az előzetes hírek szerint majd csak július közepén/végén készül majd bemutatkozni.

“Egy dolgot biztosan állíthatok. Még neki sem lesz egyszerű a beilleszkedés. Az MLS egy nehéz bajnokság, amely egészen más ritmusban zajlik, mint az Európában megszokhattuk. Nagyon örülök Messi érkezésének, de nem gondolnám, hogy azonnal ámulatba ejt majd mindenkit a játékával.” – fogalmazott Rooney, aki megjegyezte, hogy nagyon örülne ha egy váratlan folytán, éppen a DC United elleni bajnokin (július 9-én) debütálna Messi az MLS-ben.

“Messi szerződtetése egy újabb hatalmas lökést adhat a ligának. Az elmúlt évek alatt láthattuk, hogy  a különböző sztárok, mint David Beckham vagy Zlatan Ibrahimovics megérkezése micsoda hatással volt az MLS-re. Valóban igaz, hogy Messi nem éppen fiatal már, de talán valóban ő a futballtörténelem valaha volt legjobb játékosa, aki nemrég még világbajnoki címet ünnepelhetett a hazájával, és láthatóan még mindig éhes a sikerre. Mind a liga, mind pedig az Inter Miami hatalmasat profitálhat a szerződtetéséből!” – fogalmazott az MLS-ben 2018 nyara és 2020 januárja között a DC United együttesében 52 tétmérkőzésen pályára lépő, ez idő alatt 25 gólt és 14 gólpasszt jegyző korábbi angol ikon, aki nem mellesleg jelenleg is a DC United alkalmazásában áll, menedzserként.