Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A világ legdrágább védője lehet Josko Gvardiol, ha az RB Leipzig hajlandó eladni – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint az RB Leipzig horvát védője, Josko Gvardiol még a nyáron az angol bajnokságba, pontosabban a Manchester Citybe igazoljon.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

A német Sky Sports információi szerint a Manchester City mindenáron szeretné leigazolni a nyáron az RB Leipzig védőjét, Josko Gvardiolt. Az angol klub menedzsere, Pep Guardiola első számú célpontja a játékos.

A Sky Sports szerint a két csapat vezetősége a napokban már az átigazolási díjról tárgyalt, és egy új összeg került terítékre: a City 90 millió eurót kínál plusz bónuszokat. A lipcseiek eddig ragaszkodtak a kilépési árhoz, azaz 110 millió euróhoz, amely csak 2024-től lép életbe, azonban a legfrissebb hírek szerint Gvardiol és a City már szóban megegyezett egymással a személyes feltételekről.

Ha sikerült 90 millió euró felett eladni, a horvát játékos lesz a világ legdrágább védője. Ezt a címet jelenleg még Harry Maguire birtokolja, aki 2019-ben 87 millió euróért igazolt a Leicester Citytől a Manchester Unitedhez.

Az RB Leipzig már meg találta Gvardiol lehetséges helyettesét az Olympique Lyon játékosának, Castello Lukebának a személyében. A 20 éves védőért nagyjából 30 millió euró körüli összeget fizethetnek.

Gvardiol 2021-ben igazolt az Leipzigbe a Dinamo Zagrebtől 18,8 millió euró ellenében. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 87 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken ráadásul 5 gólt és 3 gólpasszt is jegyzett.