Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három fehérorosz csapat Magyarországon lép pályára a nemzetközi kupákban

A fehérorosz válogatott példáját követve a nemzetközi kupasorozatok selejtezőjében három fehérorosz klubcsapat is magyar helyszínt választott hazai mérkőzéseinek lebonyolításához…

A fehérorosz labdarúgó-szövetség elnökhelyettese, Andrej Vasziljevics megerősítette, hogy három fehérorosz csapat, a BATE Boriszov a Bajnokok Ligája-selejtezőjének első fordulójában, míg a Torpedo Zsodzina és a Nyeman Grodno az Európa-konferencialiga selejtezőjében Magyarországon játssza hazai mérkőzését.

A BATE ellenfele az albán Partizani Tirana lesz, a Nyeman a liechtensteini FC Vaduzt fogadja az első körben, a Torpedo pedig Gyurcsó Ádám együttesét, a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül a második fordulóban. Azt egyelőre nem tudni, hogy a klubok melyik magyarországi stadionban lépnek pályára, a közelmúltban a fehérorosz válogatott több hazai mérkőzését az újpesti Szusza Ferenc Stadionban bonyolította le.

Ugyanakkor a Dinamo Minszk nem Magyarországot választotta, ugyanis az Ekl-selejtezőben Baku lesz az otthona.

Vasziljevics elmondta, az európai szövetség döntése értelmében nem rendezhetnek mérkőzéseket Fehéroroszország területén, ezért nagyon nehéz helyzetben vannak a klubjaik, akárcsak a válogatott.

A sportvezető elárulta, találkoztak a magyar szövetség képviselőivel, segítséget kértek és kaptak, ennek ellenére az utazás, a vízumszerzés és a stadionok bérleti díja is problémát okoz a kluboknak.