Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: legendák búcsúztattak két meghatározó játékost

Az elmúlt hétvégén az argentin labdarúgás két közelmúltbeli legendás alakjának is búcsúmérkőzést rendeztek…

(Photo by Mariano Sanchez/Anadolu Agency via Getty Images)

Szombaton Rosárióban Maxi Rodríguez, vasárnap Buenos Airesben Juan Román Riquelme tiszteletére gyűlt össze több csapatnyi korábbi meghatározó futballista.

A szombati napon Maxi Rodríguez egykori csapattársai, barátai és legendás argentin játékosok csaptak össze egymással. Az ünnepi mérkőzésen a Newell’s Old Boys 7-5-re legyőzte az alkalmi argentin válogatottat, miközben Lionel Messi mesterhármast lőtt az Albiceleste mezében, az ünnepelt pedig mindkét csapatban pályára lépett és mindkettőben szerzett egy-egy gólt.

A rosáriói Estadio Marcelo Bielsában rendezett mérkőzésen a világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni mellett Ángel Di María is pályára lépett számtalan egyéb korábbi zseniális játékos mellett. A NOB legendáinak például soraiban Ariel Ortega, David Trezeguet és Gabriel Batistuta triója rohamozott kezdőként. A két csapatot Gerardo “Tata” Martino, ill. José Pékerman irányította.

A Newell’s kezdőcsapata: Justo Villar; Luciano Vella, Roberto Sensini, Gabriel Heinze, Fabio Aurelio; Pablo Pérez, Diego Mateo, Guillermo Marino; Ariel Ortega; David Trezeguet, Gabriel Batistuta. Vezetőedző: Gerardo Martino.

Az argentin válogatott kezdőcsapata: Mariano Andujar; Lionel Scaloni, Walter Samuel, Gabriel Milito, Juan Pablo Sorín; Fernando Gago, Esteban Cambiasso, Andrés D’Alessandro; Maxi Rodríguez, Javier Saviola, Ángel Di María. Vezetőedző: José Pékerman.

Talán még az ünnepeltnél is nagyobb ovációt kapott a 36. születésnapján pályára lépő Lionel Messi, aki annak idején a NOB korosztályos csapatában kezdte pályafutását és a helyiek természetesen igazi bálványként tekintenek rá. A világbajnok klasszis három gólja közt egy pazar szabadrúgásgólt is szerzett.

 

Másnap a La Bombonera közönsége ünnepelte a Boca Juniors legendáját, Juan Román Riquelmét. A különleges találkozón a Boca Juniors csillagai 5-3-ra győztek az argentin válogatott legendái ellen. A főszereplő egy gólt és két gólpasszt jegyzett a mérkőzésen, miközben a nemzeti csapat színeiben Lionel Messi ugyancsak eredményes volt, a Boca fanatikusai pedig felállva ünnepelték a csapatuk ellen szerzett találatát.

Messi mellett az aktuális világbajnokok közül Ángel Di María és Leandro Paredes, valamint Lionel Scaloni szövetségi kapitánya és Pablo Aimar segédedző ugyancsak stoplist húzott. A Boca legendáit Carlos Bianchi és Alfio Basile irányították, az argentinok kispadján ezen a meccsen is José Pékerman ült.

A Boca Juniors kezdőcsapata: Óscar Córdoba; Hugo Ibarra, Jorge Bermúdez, Daniel Díaz, Claudio Morel Rodríguez; Pablo Ledesma, Chicho Serna, Gustavo Barros Schelotto, Juan Román Riquelme; Antonio Barijho, Marcelo Delgado. DT: Carlos Bianchi és Alfio Basile.

Az argentin válogatott kezdőcsapata: Leo Franco; Lionel Scaloni, Fabricio Coloccini, Diego Placente; Leandro Paredes, Lucho González, Nicolás Cambiasso, Ángel Di María; Pablo Aimar, Javier Saviola, Lionel Messi. Vezetőedző: José Pékerman.

 

“Messi és Maradona a két legnagyobb játékos, akit egész életemben láttam. Csodálatos, hogy Leo itt van. Elnézést kérek a családodtól, hogy éppen nyaraltatok és bizonyára maradtatok volna még pár napot, de nagyon hálás vagyok, hogy igent mondtál nekem. Köszönöm a sok örömet, amit okoztál. Szerencsés vagyok, hogy itt vagyok. Felejthetetlen élmény számomra. Nagyon szeretlek” – mondta őszintén Riquelme Messinek a búcsúmeccs után.

“Nagyszerű érzés, hogy itt lehetek Román tisztelgésén. Nagyon sokat jelent az argentin labdarúgásnak és a Bocának. Örülök, hogy ismét a La Bombonerában játszhatok, ez egy különleges nap, amit élvezni kell. Nyaralni megyek a családommal, utána pedig boldogan kezdem meg életem új fejetetét az új csapatomnál” – tette hozzá Messi.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!