Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökországból igazolna 18 éves középpályást a Real Madrid – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő  Real Madrid egy fiatal török középpályással erősítené meg a keretét.

(Photo by Serhat Cagdas/Anadolu Agency via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint Real Madrid fontolgatja a 18 éves támadó középpályás, Arda Guler szerződtetését a Fenerbahcétól. Gulernek 2025-ig szóló szerződése van, amely 17,5 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz, ezt pedig mindenképp szeretné elkérni érte az isztambuli klub.

A török válogatott játékos megfelel a Real mostanában alkalmazott átigazolási stratégiájának: fiatal, tehetséges és a potenciálját figyelembe véve elfogadható árú játékosokat keres. Mivel azonban a madridi középpálya a nyáron már megerősödött Jude Bellingham érkezésével, Brahim Diaz visszatérésével, valamint Toni Kroos, Luka Modric és Dani Ceballos szerződéshosszabbításaival, a madridiak már nem tekintik prioritásnak az erősítést ezen a területen.

Ezért a klub alternatív lehetőségeket vizsgál az azonnali szerződtetés helyett. Ezek közé tartozik, hogy a Madrid és a Fenerbahce megállapodik arról, hogy a játékos csak 2024-ben csatlakozik a királyi gárdához, addig pedig Törökországban marad. Ez hasonló lenne ahhoz, ahogy a Real megszerezte Endricket, bár ott arról volt szó, hogy a brazil csatár 18 éves koráig nem csatlakozhat a Madridhoz. A Real egy másik lehetőségként azt is fontolóra vette, hogy Guler a spanyol harmadosztályban játszó tartalékcsapatukhoz, a Castillához igazol, de nem számítanak arra, hogy a játékos ezt elfogadja.

Bár Guler februárban töltötte be 18. életévét, már négyszer lépett pályára a török válogatottban, ahol 145 percet játszott és egy gólt is szerzett. Képes álszélsőként is játszani, de szívesen tevékenykedik középen, még akkor is, ha a szélről indul. Hazájában a játékstílusát a márciusban visszavonult 34 éves ex-német válogatott Mesut Öziléhez hasonlítják.