Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öt év után elbúcsúzott csapatától a rutinos kolumbiai szélső – HIVATALOS

A mexikói bajnokságban (Liga MX) szereplő Club América tapasztalt kolumbiai légiósa megerősítette hó végi távozását…

(Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

A mexikói rekordbajnok Club Américát öt év után június 30-ával elhagyja a csapat rutinos kolumbiai támadója, Roger Martínez, aki a SuperDeportivo részére adott interjúban tekintett vissza az elmúlt időszakra:

“Örülök, hogy éveket tölthettem ennél a gyönyörű klubnál. Szerintem minden szempontból pozitív volt a mérleg, az első három évben három címet szereztünk, melyekhez hozzájárulhattam, utána sajnos üres kézzel maradtunk, bánom hogy nem jött össze egy újabb bajnoki cím. Nagyon hálás vagyok a szurkolóknak, csapattársaknak, edzőimnek. Azt vallom, hogy ez a világ egyik legnagyobb szurkolótábora. Nyilvánvalóan sokat várnak az embertől, de fáradhatatlanul hajtanak téged, ami hatalmas lökést adhat. Köszönöm a szép élményeket, csak pozitív élménnyel távozom Mexikóból, a Club América rajongójaként távozom.”

A 29 esztendős szélső az elmúlt öt év alatt 162 mérkőzésen 35 gólt és 17 gólpasszt regisztrált a mexikóvárosiak színeiben.

Martínez korábban több dél-amerikai országban kipróbálta magát és tett egy röpke kitérőt Európában is, amikor 2018-ban a Villarreal játékosa volt. A 25-szörös kolumbiai válogatott támadó azonban mindössze nyolc mérkőzést játszott a “sárga tengeralattjáróban”, ezalatt egy gólt szerzett.