Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb Premier League-klub figyelt fel Szoboszlai Dominikra – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint újabb Premier League-klub figyelt fel az RB Leipzig magyar válogatott középpályására, Szoboszlai Dominikra.

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Liverpool vizsgálja annak a lehetőségét, hogy leigazolják az RB Leipzig középpályását, Szoboszlai Dominikot. Az angol klub a héten találkozott a 22 éves játékos képviselőivel, hogy megbeszéljék egy esetleges átigazolás részleteit.

Az üzlet azonban elég bonyolult, mivel Szoboszlai szerződésében 70 millió eurós kivásárlási ár szerepel. Ennek lejártáról ellentmondásos hírek szólnak, de ettől függetlenül a játékos szerződtetése mindenképp jelentős anyagi ráfordítással járna. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Newcastle United is szeretné a soraiban tudni a magyar játékost.

Szoboszlai a legújabb támadó középpályás, akit a Liverpool kiszemelt magának, mivel illik a profiljukba. Korábban az angol válogatott és Chelsea-játékos Mason Mountot is megkeresték.

A jelenlegi állás szerint Szoboszlai az elsők között van a a Liverpool nyári kiszemeltjeinek listáján, miközben olyan játékosok iránt érdeklődik még, mint Khephren Thuram és Romeo Lavia.

Szoboszlai a Lipcse kulcsjátékosa, a 2022/23-as szezonban 46 alkalommal lépett pályára, amelyeken 10 gólt és 13 gólpasszt jegyzett minden sorozatot figyelembe véve. A magyar válogatottban is rendszeresen játszik, hazája színeiben 32 válogatottsággal rendelkezik és jelenleg övé a csapatkapitányi karszalag is.

A Liverpool a nyáron már igazolt egy középpályást Alexis Mac Allister személyében a Brighton & Hove Albiontól.