Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megváltoztatják az Európa-konferencialiga nevét – hivatalos

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy hamarosan megváltozik a harmadik számú európai sorozat, az Európa-konferencia liga elnevezése.

 (Photo by Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images)

Átnevezik az UEFA Európa-konferencialiga sorozatot, ami így UEFA Konferencialigára változik, erősítette meg az európai szövetség.

Az UEFA 2021-ben vezette be a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mellett harmadik számú európai sorozatként. Az ötlet pedig sikeresnek bizonyult: az AS Roma a 2021/22-es szezonban megszerezte az első Konferencialiga-címet, majd a 2022/23-as idényben a West Ham nyerte meg, ami 1965 óta először hódított el az európai trófeát.

A 2024/25-ös szezontól azonban új nevet kap a sorozat, miután az UEFA végrehajtó bizottsága szerdán megszavazta azt.

“A 2021/24-es kereskedelmi ciklus kezdetén “Európa” néven bevezetett új verseny két sikeres szezon után gyorsan meghonosodott a széles közönség körében. A szurkolók, valamint a kereskedelmi partnerek körében végzett kutatások azt mutatták, hogy az “Európa” szó elhagyása a sorozat nevéből lehetővé teszi az önálló versenyként való további fejlődést, és ezt a javasolt változtatást az UEFA végrehajtó bizottsága jóváhagyta. A változtatás az új ciklusban, a 2024/25-ös szezontól lesz hatályos. Az UEFA Európa-ligával együtt az UEFA Konferencialiga továbbra is biztosítani fogja a “csütörtök esti futballt” a szurkolók számára Európa-szerte és azon kívül is. A versenyek közötti szoros kapcsolat továbbra is fennmarad, mivel a két márkaidentitás nagyon szoros marad, és mindkét sorozatot továbbra is együtt értékesítik a közvetítő partnereknek és a szponzoroknak.”

– írta az UEFA a közleményében.