Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szaúd-Arábiában folytatja a Chelsea kapusa is – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy távozik kapusuk, Edouard Mendy.

(Photo by Rob Newell – CameraSport via Getty Images)

A Chelsea megerősítette, hogy Edouard Mendy három szezon után elhagyja a csapatot, és véglegesen átigazolt a szaúdi profi ligában szereplő Al-Ahlihoz, ahol egy hároméves szerződést írt alá. A szaúdi klub 20 millió eurót fizetett a kapusért a londoniaknak.

Mendy csatlakozik korábbi csapattársaihoz, Kalidou Koulibalyhoz és N’Golo Kantéhoz, akik már korábban Szaúd-Arábiába igazoltak, míg Hakim Ziyech várhatóan szintén ott folytatja majd karrierjét. Koulibaly az Al-Hilal, míg Kanté az Al-Ittihad csapatához szerződött.

Mendy 2020-ban igazolt a Rennes csapatától a Chelsea-be 24 millió euróért. A 31 éves játékos kulcsszerepet játszott a 2021-es Bajnokok Ligája-győzelemre vezető úton, mivel hét egyeneskieséses mérkőzésen mindössze kétszer kapott gólt. Összesen, minden sorozatot véve pedig 105 mérkőzésen lépett pályára a Chelsea-színeiben.

Június elején a szaúd-arábiai sportminisztérium bejelentette, hogy az ország állami befektetési alapja (PIF) átveszi a szaúdi profi liga négy csapatának irányítását: Al-Ahli, Al-Ittihad, Al-Hilal és Al-Nasszr.

Cristiano Ronaldo januárban csatlakozott az Al-Nasszrhoz, Karim Benzema a hónap elején állapodott meg az Al-Ittihaddal, míg Lionel Messiért is ajánlatot tettek, mielőtt az Inter Miami mellett döntött volna.