Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Célegyenesben a tárgyalások Szoboszlai jövőjéről – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóbeszámolók szerint javában zajlanak a tárgyalások az RB Leipzig és a Liverpool elöljárói között a magyar középpályás klubváltásáról…

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

Fabrizio Romano is megerősítette, hogy a Liverpool és az RB Leizpig vezetői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egymással Szoboszlai Dominik átigazolásáról, mivel a magyar játékos szerződésében június 30-ig, tehát ma éjfélig érvényes a 70 millió eurós kivásárlási ár. Holnaptól már csak ezen összegnél magasabb áron tudnának megállapodni a váltásáról.

A nemzetközi sajtó beszámolói szerint a játékos már minden személyes feltételben megegyezett az angol klubbal és hajlik az átigazolásra, de a klubok egyelőre nem állapodtak meg egymással. Az angolok vélhetően a 70 millió eurós összegnél alacsonyabb áron szeretnék megkaparintani Szoboszlai szolgálatait.

A 22 éves középpályás a Bundesliga elmúlt kiírásában 31 pályára lépés alatt hat gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott csapattársainak, míg minden sorozatot figyelembe véve 46 találkozón tíz találat és 13 előkészítés fűződött a nevéhez. A korábban a Red Bull Salzburgot erősítő Szoboszlai 2021 januárja óta 91 tétmérkőzésen lépett pályára az elmúlt bő két évben a Leipzigben.

Szoboszlai 2019 óta 32 alkalommal lépett pályára a magyar felnőtt válogatottban, ahol eddig hét gólt szerzett, és fiatal kora ellenére Szalai Ádám elköszönése óta a csapatkapitányi karszalagot is viselheti.