Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte új edzőjét a Serie A újonca – HIVATALOS

Az olasz másodosztály (Serie B) megnyerésével feljutó Frosinone a sikert követően elköszönt vezetőedzőjétől…

(Photo by Luca Amedeo Bizzarri/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

A Frosinone bejelentette, hogy Fabio Grosso távozása után Eusebio Di Francesco lesz a csapat vezetőedzője a Serie A 2023-2024-es idényétől kezdődően.

Az 53 éves pescarai szakember korábban éveken át edzősködött a Serie A-ban: az általa 2014 és 2017 között trenírozott Sassuolo csapatával bejutott az Európa-ligába, melyet követően az AS Roma vezetőedzője lehetett, és bár ígéretesen indult a munkaviszony, közel két év után felállították őt a “farkasok” padjáról. Di Francescót akkoriban az újonnan feltörekvő olasz edzők legjobbjai között emlegették, viszont a fővárosiaktól való távozását követően sehol sem találta a helyét. Az utóbbi három állomáshelyéről, a Sampdoria, a Cagliari és a Hellas Verona kispadjáról egyaránt rövid időn belül távozni kényszerült.

Di Francesco közel két év után állhat munkába azt követően, hogy a veronaiaknál 2021 szeptemberében négy meccs után menesztették.

A Frosinone története harmadik Serie A szezonjára készül, a 2015-2016-os és a 2018-2019-es idényben egyaránt kiesett a bajnokságból.