Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool egykori magyar kapusa szerint Szoboszlai a világelithez tartozik

Miután az érintett csapatok megegyeztek Szoboszlai Dominik Liverpoolhoz való átigazolásáról, minden adott arra, hogy a magyar játékost hamarosan hivatalosan is bejelentse a PL-csapat…

(Photo By Irina R.Hipolito/Europa Press via Getty Images)

Az egykor a Liverpool csapatában is megforduló magyar kapus, Bogdán Ádám az M1 aktuális csatornának nyilatkozott Szoboszlai Dominik klubváltásáról:

“Hatalmas öröm és büszkeség mindenkinek, aki a magyar labdarúgásban tevékenykedik, vagy csak szurkol a magyar válogatottnak. Nagyon erős karakter, 22 éves kora ellenére komoly tudás és tapasztalat van mögötte. Jürgen Klopp vezetőedző játékfilozófiája nagyon hasonlít ahhoz, amit Szoboszlai megszokott: magas intenzitású letámadáson alapuló futball, nyilván ez is közrejátszott ahhoz, hogy a Liverpoolt választotta.”

A Ferencvárostól a legutóbbi szezont követően távozott kapus úgy vélekedett, minden adott ahhoz, hogy Szoboszlai nagyon sikeres, konkrétan angol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes legyen a Liverpoollal.

“Szerintem ez egy időben jött, alaposan átgondolt lépés mindkét fél részéről. A német nyelvtudása, a német filozófia és munkamorál ismerete hatalmas előny lehet számára” – szögezte le.

Bogdán ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Premier League a legintenzívebb és legkiélezettebb liga, Szoboszlainak keményen kell dolgoznia.

“Mindig óriási tehetség volt, de időközben megnőtt a felelősségérzete, nagyobb lett az ereje. Tökéletesen megérett arra, hogy megtegye ezt a váltást, nyilván nem véletlenül fizetnek ki érte ennyi pénzt. Biztos vagyok benne, hogy tovább tud majd fejlődni” – mondta Szoboszlairól.

Eközben a Fehérvár sportigazgatója, Juhász Roland a Kossuth Rádiónak nyilatkozott: “Nagyon örülök, hogy sikerült Liverpoolba igazolnia. Már ilyen fiatalon is meghatározó szerepet tölt be a válogatottban, illetve töltött be Lipcsében. Érett játékos, joggal került fel a legmagasabb polcra. Olyan világsztárokkal emlegetik együtt, amire a közelmúltban nem volt példa Magyarországon.”

Juhász továbbá biztos benne, hogy ha ilyen ütemben fejlődik tovább, akkor Szoboszlai a Real Madrid vagy a Barcelona szintére is el tud majd jutni.

A korábban Kloppal is együtt dolgozó Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója ugyancsak izgatott Szoboszlai átigazolása miatt:

“A világ egyik legismertebb és legjobb klubjába kerül, a világ legerősebb bajnokságába. Klopp nagyon pozitív beállítottságú, konzekvens edző, akinek konkrét elképzelése van a labdarúgásról és száz százalékban megköveteli a játékosaitól, hogy ezt végre is hajtsák. Kemény is tud lenni ezen a téren, nagyon határozott személyiség. A labdarúgásró alkotott filozófiája passzol ahhoz az iskolához, amin Szoboszlai végigment Salzburgban és Lipcsében.”

“Az elmúlt években a csapata alkalmazkodott az új trendekhez, változtatnia kellett neki is, de nem féltem Dominikot. Szerintem gyorsan be fog illeszkedni, hamar felveszi majd a ritmustReméljük, a Premier League egyik kiemelkedő csapatában, a legmagasabb szinten is bizonyítani fog” – tette hozzá a zöld-fehérek sportigazgatója.