Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter megállapodott távozó középpályás utódjával – sajtóhír

Marcelo Brozovic Szaúd-Arábiába igazolása után úgy tűnik, hogy az Inter megtalálta a vb-ezüstérmes középpályás utódját…

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Gianluca Di Marzio információi szerint az Inter vezetősége a személyes feltételeket illetően megállapodott a Sassuolo válogatott középpályása, Davide Frattesi megszerzéséről, és immár a klubok között is a célegyenesbe fordultak a tárgyalások.

A 23 éves fővárosi származású középpályás  fiatal korában a Lazio és az AS Roma utánpótlásában pallérozódott, majd 2017 óta a Neroverdi alkalmazásában áll. Frattesi három idényt három különböző másodosztályú csapatnál töltött kölcsönben, megfordult az Ascoli, az Empoli és a Monza alkalmazásában, majd az elmúlt két szezont már a Sassuolónál töltötte. A tehetséges labdarúgó ez idő alatt az első osztályú csapat alapembere lett, miközben 76 tétmérkőzésen 11 gólt szerzett.

Frattesi 2022 nyarán az olasz felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott, Roberto Mancini csapatában eddig hat pályára lépést vállalt, az idei Nemzetek Ligája-bronzmérkőzésén a hollandok ellen szerezte első gólját a nemzeti csapat színeiben.

Megszerzése iránt a közelmúltban az AS Roma és az AC Milan ugyancsak érdeklődött, de nagyon úgy tűnik, hogy a Nerazzurri lesz végül a befutó érte.