Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték a brazil válogatott új szövetségi kapitányát – HIVATALOS

A brazil labdarúgó-szövetség bejelentést tett a brazil válogatott hosszabb ideje húzódó kapitánykérdése ügyében…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A brazil labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a következő egy évben határozott időre Fernando Diniz lesz a brazil válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a továbbiakban a klubcsapatát, a Fluminensét is ugyanúgy irányítani fogja, de a vb-selejtezőktől szeptemberi rajtjától kezdve a válogatott szünetekben a nemzeti csapatért fog felelni.

A 49 esztendős tréner hatalmas népszerűségnek örvend hazájában, klubcsapatával megnyerte az idei riói állami bajnokságot, továbbjutottak a Libertadores-kupa csoportköréből és jelenleg szoros küzdelemben hatodikok a brazil országos bajnokság 2023-as kiírásában. Diniz a 2009 óta zajló edzői pályafutása során eddig kizárólag hazájában, klubcsapatokat irányított, a nevesebb együttesek közül a Flut megelőzően a Vasco da Gama, a Santos és a Sao Paulo edzője is volt.

Mint ismeretes, a tavalyi világbajnokságon még Tite irányította a Selecaót, a 2022-es naptári esztendő végeztével azonban nem újították meg a szerződését. Ezt követően megbízottként az U20-as válogatott szövetségi edzőjét, Ramon Menezest nevezték ki a posztra, ám az átalakulóban lévő csapat teljesítményével és eredményeivel sem volt elégedett a szövetség, így döntöttek az újabb váltás mellett.

A brazilok nem titkolt célja, hogy a 2023-2024-es európai klubszezon végeztével a Real Madrid olasz sikeredzője, Carlo Ancelotti vegye át a válogaott irányítását. A CBF elnöke, Ednaldo Rodrigues korábban megerősítette, hogy a trénerrel szóban már megállapodtak, de hivatalosan egyelőre nem jelenthetik be a megállapodást, mivel 2024. június 30-ig élő szerződés köti a “királyi gárdához.”

“Ez mindenki álma. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a brazil válogatottat szolgálhatom” – jelentette ki Diniz a kinevezéséről.