Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: River-Inter és Atlético-Palmeiras párharcok a nyolcaddöntőben

A Libertadores-kupa csoportköre után a szerdai napon rendezték meg az egyenes kieséses szakasz teljes ágrajznának sorsolását…

(Photo by Daniel Piris – Pool/Getty Images)

A Libertadores-kupa szerdai sorsolásának kitűzték a 16-os tábla beosztását, így eldőlt, hogy melyik csapatnak milyen úton vezethet a sorsa a dél-amerikai klubfoci trónjáig.

A nyolcaddöntő legjobban várt párosítása alighanem a Hulk fémjelezte Atlético Mineiro és a tavalyit megelőző két kiírást megnyerő Palmeiras összecsapása lesz. Nagy küzdelemre lehet kilátás még a két brazil-argentin párharcban, melyet az Internacional és a River Plate, ill. a Fluminense és az Argentinos Juniors vívhat egymással.

A címvédő a csoportelsők közül papíron talán a legkedvezőbbet kapta a paraguayi Olimpia Asunción személyében, míg az argentin Boca Juniors ellenfele az uruguayi Nacional lesz. Amennyiben sikerrel veszik az első kört, a negyeddöntőben két Buenos Aires-i csapat egymással találkozik, de továbbjutása esetén a két riói nagy ellenlábas, a Flamengo és a Fluminense is egymással nézhet farkasszemt.

A csoportelsők a csoportmásodikok közül kaptak ellenfelet, az azonos csoportokból érkező, és az azonos nemzetű csapatok is összecsaphatnak egymással, így semmilyen előzetes kivétel nem volt.

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzéseit augusztus 1-től 3-ig, az egyes párharcok visszavágóit augusztus 8-tól 10-ig rendezik. A negyeddöntőkre augusztus végén kerül sor, az elődöntőket szeptember végén és október elején tartják, míg az idei finálét november 4-én játsszák a riói Maracana Stadionban.

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének párosításai (ágrajz szerint):

Atlético Nacional (kolumbiai) – Racing Club (argentin)
Nacional (uruguayi) – Boca Juniors (argentin)
Deportivo Pereira (kolumbiai) – Independiente del Valle (ecuadori)
Atlético Mineiro (brazil) – Palmeiras (brazil)
Bolívar (bolíviai) – Athletico Paranaense (brazil)
River Plate (argentin) – Internacional (brazil)
Argentinos Juniors (argentin) – Fluminense (brazil)
Flamengo (brazil) – Olimpia Asunción (paraguayi)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!