Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: az angolok és a spanyolok is kiütéssel jutottak a döntőbe – videóval

Szerda este játszották le a Grúziában és Romániában zajló U21-es Európa-bajnokság két elődöntőjét, melyeket követően kiderült, hogy kik játszhatják a torna fináléját…

(Photo by Sam Barnes – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

A papírformának megfelelően Anglia U21 együttese 3-0-ra legyőzte Izrael U21 csapatát és bejutott a korosztályos kontinensbajnokság döntőjébe. Lee Carsley csapata a kezdéstől aktívabban futballozott, több helyzetet alakított ki és a vezetést is korán megszerezhette volna, Gibbs-White azonban kihagyott egy büntetőt az első negyedóra végén. Az angolok mezőnyfölénye végül az első félidő hajrájában érett góllá, amikor Palmer felívelését Morgan Gibbs-White fejelte a háóba. Az addig csak a kontákra játszó izraelieknk ki kellett jönniük a sündisznó állásból, hiába próbálkoztak azonban többet, a második játékrész feléhez közeldve Anglia U21 szerzett újabb gólt, miután a 63. percben egy gyors támadás végén Smith Rowe bejátszását a hosszú saroknál érkező Cole Palmer kotorta közvetlen közelről a hálóba. A második góllal minden érdemi kérdés eldőlt, a közel-keletiek később sem tudtak szépíteni. A végeredményt a rendes játékidő végén alakították ki az angolok, Palmer újabb előkészítéséből Cameron Archer bombázott a léc alá.

Izrael U21 – Anglia U21 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. Gibbs-White (42.), Palmer (63.), Archer (90.)

 

A második elődöntőben Spanyolország U21 még ennél is simábban intézte el ellenfelét, ugyanis a hispánok 5-1-re verték Ukrajna U21 csapatát. Hiába kezdték a spanyolok élénkebben a mérkőzést, a vezetést az ukránok szerezték meg az első negyedóra végéhez közeledve a negyeddöntőben is eredményes Artem Bondarenko találatával. Néhány perccel később Abel Ruíz a kapust is kicselezve volt eredményes közelről, majd kisvártatva Oihan Sancet átlövésével már a spanyol válogatott került lépéselőnybe. A továbbiakban viszont az ukránok voltak aktívabbnak, nem egyszer közel jártak az egyenlítéshez, azonban Tenas remek lövésekkel óvta meg kapuját a góltól. Az első 45 perc végén 2-1 volt az állás. A szünet után a spanyolok ismét többet próbálkoztak és végül sikerült is zavarba hozniuk az ukrán védelmet, az 54. minutumban Antonio Blanco egy labdaszerzést követően volt eredményes. Negyedórával később Aimar Oroz egy nagyszerű tekeréssel vitte be a negyedik találatot, mellyel nagy lépést tett csapata továbbjutása felé. Bő tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Sergio Gómez növelte kiütésessé a különbséget, aki a tizenhatoson belülre lépve bombázott nagy erővel az ukrán kapuba.

Spanyolország U21 – Ukrajna U21 5-1 (2-1)
Gólszerzők: A. Ruíz (17.), Sancet (24.), Blanco (54.), Oroz (68.), S. Gómez (78.), ill. Bondarenko (13.)

 

Az U21-es Európa-bajnokság további programja:

Döntő:
Anglia U21 – Spanyolország U21 szombat, 18:00