Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A vb-győztes argentin kapitány a legnagyobb legendák közé sorolja Di Maríát

Az első európai csapatához, a Benficához a minap visszatérő világbajnok argentin szélsőjét hazája edzőfejedelme szerint a legnagyobb ikonok közé illik sorolni…

(Photo by VCG/VCG via Getty Images)

Az 1978-as világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya, César Luis Menotti a legnagyobb argentin játékosokkal egy lapon említi Ángel Di Maríát:

“Ugyanolyan elismerést érdemel, mint a valaha volt legjobb argentin játékosok. Egyértelműen Kempes, Maradona és Messi szintjére helyezem őt. Bármerre játszott, mindenhol olyan magas szinten képviselte az argentin labdarúgás értékeit, mint senki más. Akik értenek a futballhoz, mindenhol elismerik a teljesítményét és akik ismerik, nagyon szeretik őt.”

Di María az évek során a válogatott finálék koronázatlan specialistája lett, hiszen a 2008-as olimpiai döntőben, a 2021-es Copa América-fináléban és a tavalyi vb-döntőben egyaránt eredményes tudott lenni.

A 35 éves szélső 13 év után tért vissza első európai csapatához, a Benficához, melyet 2007 és 2010 között erősített. Di María később a Real Madrid (2010-2014), a Manchester United (2014-2015), a Paris Saint-Germain (2015-2022) és a Juventus (2022-2023) játékosa volt.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!