Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi részt vett a szezon előtti orvosi teszteken

Jól halad a magyar válogatott kapusának rehabilitációja, és a minap részt vehetett az RB Leipzig szezon előtti felmérésein…

(Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig beszámolt róla, hogy a csapat sérülésből lábadozó magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter is részt vett a klub orvosi- és teljesítményvizsgálatán.

A rutinos hálóőr tavaly ősszel a Celtic elleni BL-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, majd január elején egy bakteriális fertőzés miatt újra meg kellett operálni őt, de az elmúlt időszakban sikeres rehabilitációt folytatott. Gulácsi visszatérésének időpontja ugyan továbbra sem ismert, de a jelek szerint jól halad a felépülése, és ha az egy hónap múlva esedékes rajton még nem is, de az ősz folyamán hamarosan bizonyára újra pályára léphet.

A 33 éves hálóőr 2015 óta már csaknem 300 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját, már akkor a másodosztályban is a csapat alkalmazásában állt. Emellett évek óta a magyar válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapatban eddig 51 meccsen védett.