Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: a KÍ magyar kapusedzője szerint van esélyük a Ferencváros ellen

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában a feröeri KÍ Klaksvík csapatával találkozik…

A KÍ Klaksvík évek óta a Feröer-szigeteken élő magyar karpus edzője, Turi Géza a Nemzeti Sportnak adott interjújában osztotta meg véleményét a BL-selejtezős párharc előtti várakozásokról:

“A városban azt beszélik, van esélyünk! A kisebb méretű pálya előnyünkre válhat, és ha tudjuk játszani a saját kis játékunkat, szoros mérkőzést játszhatunk. Az elmúlt időszakban megmutattuk, nemzetközi szinten is megálljuk a helyünket” – fogalmazott a 49 éves egykori magyar bajnok kapus.

Turi elárulta, hogy megnézte a Ferencváros felkészülési mérkőzéseit: “Úgy tűnt, be voltak még rozsdásodva. És az összeszokottság hiánya is látszott. Úgy láttam, az elmúlt évihez képest megváltozott a játékuk. Varga Barnabás érkezésével sokkal több a beadás. Legalábbis erre készülünk.”

A KÍ játékban van, hiszen amíg az NB I nyáron szünetel, a feröeri bajnokság továbbra is zajlik, a csapat pedig 16-ból 16 győzelemmel vezeti a mezőnyt.

A kapusedző elmondta, hogy ő maga is a játékosok nagy része a labdarúgás mellett részmunkaidőben különböző állást tölt be.

A párharc első mérkőzését kedden a Feröer-szigeteken rendezik, a visszavágóra nyolc nappal később a Groupama Arénában kerül sor.

Ha a Ferencváros megnyeri a párharcot, a második körben a svéd BK Häcken vagy a walesi New Saints FC együttesével találkozik.